Verschillende soorten schuttingen voor in de tuin

hazelaar_standaard_tuinscherm_24_
Veel mensen in Nederland hebben de beschikking over een tuin. Van grote tuinen tot kleine intieme tuinen. Een voortuin of een achtertuin. Of allebei kan natuurlijk ook. Maar wat bijna alle tuinen in gemeen hebben is een schutting. Er zijn verschillende redenen waarom mensen een schutting hebben in de tuin. De een heeft behoefte aan meer privacy en de ander wilt graag juist een meer open tuin hebben. Voor mensen met deze verschillende behoeftes zijn er natuurlijk verschillende schuttingen beschikbaar. Als je graag wilt weten welke soorten schuttingen er allemaal beschikbaar zijn dan moet je vooral verder lezen. In dit artikel zal ik namelijk een aantal verschillende soorten schuttingen nader toelichten. Dus lees gezellig mee.

Schuttingen van beton

Woon je in een grote stad zoals Amsterdam, en heb je een achtertuin? Dan is het aan te raden om een schutting van beton te nemen. Het kiezen voor een Betonnen schuttingen kent een aantal voordelen. Het is namelijk zeer sterk. Hierdoor heeft een betonnen schutting vaak een langere levensduur dan bijvoorbeeld een schutting die gemaakt is van hout.

houten-schuttinh

De klassieke houten schutting

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een houten schutting te kopen. Dit geeft toch een klassieke uitstraling. Houten schuttingen hebben zoals gezegd niet zo een lange levensduur als de betonnen variant, maar gaat toch wel 10 jaar mee.

Schutting gemaakt van Cortenstaal

Veel mensen hebben er nog niet van gehoord. Maar er bestaat ook zoiets als een schutting gemaakt van Cortenstaal. Cortenstaal geeft je tuin een warme en sfeervolle uitstraling. Als je eraan zit te denken om van je tuin een gezellige lounge te maken, dan kan je kiezen voor de cortenstaal schutting. Je kan bijvoorbeeld een openhaard erin bouwen met daarom heen houtblokken. Dit geeft je tuin een unieke en sfeervolle uitstraling.

Heb je na het lezen van dit artikel inspiratie opgedaan en wil je graag een nieuwe schutting plaatsen? Kijk dan snel online als je mooie schuttingen wilt kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.