Aankleding van de tuin

Bij het inrichten van de tuin zijn erg veel mogelijkheden. Het maakt in dit geval niet uit of men beschikt over een grote of juist over een kleine tuin. Hierbij zijn de wensen van de eigenaar vaak doorslaggevend in de uiteindelijke aankleding. De ene persoon wil een onderhoudsvriendelijke of zelfs onderhoudsvrije tuin waar de ander het liefst zo veel mogelijk planten en bloemen plant. In dit artikel zullen we verschillende mogelijkheden bespreken.

BeplantingKlanten-huis-urban jungle

Van oudsher bevat een tuin planten en bomen. Tuinplanten vrolijken de tuin op en zorgen voor een zekere vorm van ontspanning. Het is tijden een trend geweest de volledige tuin te bestraten. Doordat mensen zichzelf minder vrije tijd gunnen dan vroeger wordt er geen tijd meer voor vrijgemaakt om te tuinieren. Deze trend neemt inmiddels weer geleidelijk af.

Tuinbeelden

tuinbeeldenEr kan voor worden gekozen de tuin aan te kleden met tuinbeelden. Deze beelden vormen een bepalend element van uw tuin. Een beeld zal directe aandacht trekken en het is dus belangrijk dat de stijl van het beeld in lijn is met de rest van uw tuin. Hierbij is voornamelijk de materiaalkeuze van belang. Er kan gekozen worden voor bronzen en marmeren beeldhouwwerken, maar deze materialen zijn aardig aan de prijs. Voor de meeste mensen vormen betonnen tuinbeelden dé oplossing.

Zithoek

Een tuin wordt pas echt leuk wanneer je er ook echt van kan genieten. En op welke manier kan je meer van je tuin genieten dan vanuit een relaxte loungeset? Het is een trend om een loungehoek in de tuin te plaatsen, en dit is volkomen begrijpelijk. De tuin is een ideale plek om lekker tot rust te komen en van de zon te genieten!

Vijver

Ten slotte kan er bij een grote tuin gekozen worden een vijver te graven. Een vijver met vissen zorgt voor een rustgevende sfeer. Hiernaast zal de vijver een blikvanger zijn en blijven. Kanttekening is wel dat de gemiddelde vijver erg veel onderhoud vergt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.