All weather lounge meubels voor buiten

Lounge meubels met all weather kussens zijn ideaal voor buiten, deze kussens kunnen tijdens een regenbui gewoon buiten blijven liggen en drogen vanzelf weer op. Super handig, en daarnaast zitten ze ook nog eens heerlijk!

All weather kussens
Natuurlijk zal je jezelf af vragen, hoe kan het dat een kussen all weather bestendig is? Nou dat zal ik je gaan uitleggen. De all weather kussens heb een waterafstotende stof, hierdoor is het gemakkelijk om de kussens droog te vegen na een klein regenbuitje. De kussens zijn gemaakt van quick dry foam dat het water door heen laat gaan. Aan de onderkant van de kussens zit een ander doek waar het water rustig door heen kan uitlopen aan de onderkant. All weather betekent eigenlijk: het gehele seizoen buiten laten liggen in weer en wind. We raadt wel altijd aan om de kussens in de wintermaanden op te bergen mocht daar ruimte voor zijn.

Onderhoud aan all weather
All weather tuinmeubelen hebben wel wat onderhoud nodig. Om het texfiber/textileen schoon te houden wordt er een Eden textileen reiniger aangeraden. Deze reiniger verwijdert eenvoudig diep ingetrokken vuil en vlekken, waaronder groene aanslag, bomenhars, vogel- en spinnenuitwerpselen en zwarte strepen veroorzaakt door afgelopen water, op textileen.

Wat is het voordeel van all weather kussens?
All weather kussens zijn weerbestendig en daarom wordt vaak gedacht dat deze kussens ook wat zwaarder van gewicht zijn, maar dit is niet het geval. De kussens zijn gemaakt van textileen aan de buitenkant en zitten daarom ook nog eens heerlijk comfortabel.

Soorten tuinmeubelen met all weather kussens
All weather wordt voornamelijk toegepast op loungesets maar ook bij lounge dining sets, ligbedden en tuinsets zie je het steeds meer. Naast de weinig onderhoud en omkijk, geeft het de tuinmeubelen een extra luxe uitstraling wat prijs en kwaliteit ook wat hoger ligt dan bij een gemiddelde tuinmeubel.