Lounge trends voor 2016

Lounge trends 628x416

Voor 2016 zijn er weer verschillende trends op het gebied van loungen. Inmiddels is een tuin zonder loungeset bijna niet meer te vinden. Het loungen in de tuin is sinds een paar jaar niet meer weg te denken uit de tuin. En groot gelijk, want loungen is natuurlijk heerlijk ontspannen. Even op vakantie in je eigen achtertuin.

Loungen en eten in éénLounge trends_afbeelding klein_250

Dé grote lounge trend van 2016 op het gebied van loungen zijn uiteraard de lounge dining sets. Zo’n loungeset bestaat uit vaak uit een (hoek)bank met een middelhoge tafel. De tafel is niet zo hoog als een normale eettafel, maar wel geschikt om aan te eten in de loungebank. Naast de hoekbank en tafel kan een lounge dining set vaak worden aangevuld met lounge krukjes of vlechtwerk tuinstoelen.

Maar een andere stoere trends is  om een lounge dining set te combineren met aluminium of stalen tuinstoelen. Dit geeft het loungeset net even een andere twist. De tuinstoelen maken het set wat “luchtiger” en “hipper”.

De ‘traditionele’ loungeset

Naast de handige lounge dining sets blijft natuurlijk de standaard loungebank een absolute trend van 2016. Deze bank is vaak opgebouwd uit verschillende losse elementen in een hoekopstelling. Doordat het loungeset uit losse elementen bestaat kan deze worden uitgebreid met losse midden element om meer zitplekken te creëren. Dit kan ook worden gedaan door een luxe lounge fauteuil erbij aan te schaffen. De traditionele loungeset is lekker laag en zeer geschikt om echt in te hangen.

Loungeset materialen

Voor zowel de lounge dining sets als de loungeset is het meest voor de hand liggende materiaal Wicker vlechtwerkdraad. De gevlochten tuinmeubelen zijn op dit moment het meest voorkomende materiaal. Het wicker vlechtwerkdraad is gemaakt van duurzaam kunststof en is daarmee weerbestendig.

All weather kussens

De laatste lounge trend voor 2016 is toch zeker wel het gebruik van all weather kussens. Er is steeds meer vraag naar het gemak om de loungekussens buiten te laten liggen. Het voordeel van all weather kussens is dat ze in de zomermaanden een regenbui kunnen verdragen. De meeste kussens zijn binnen een paar uur weer droog. Er wordt wel altijd aangeraden om de kussens in de wintermaanden wél op de bergen voor het behoud van het product.

 Banner lounge trends_1012b

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.