Loungeset winterklaar maken

Helaas, de zomer is weer voorbij en dat betekent dat het tijd om niet alleen je tuin, maar ook je loungeset winterklaar te maken. Het is voor sommige mensen niet vanzelf sprekend om je tuin en/of meubelen winterklaar te maken. Om je op weg te helpen, geven wij je graag een aantal tips voor je loungeset.

Tegenwoordig zijn loungesets gemaakt vaak van wicker of textileen. Dit zijn beide kunststof producten. Om deze materialen het gehele jaar in goede kwaliteit te laten zijn, is het belangrijk om er in de wintermaanden wat extra aandacht aan te geven.

Je loungeset reinigen

Ten eerste is het verstandig om je loungeset voor de wintermaanden goed te reinigen. Reinigen kan op verschillende manieren gebeuren. Wanneer het loungeset niet heel erg vies is, is groene zeep en lauw water vaak al genoeg. Mochten de tuinmeubelen wel écht vuil zijn, dan wordt er aangeraden om een speciale reiniger aan te schaffen voor het materiaal van het loungeset. Gebruik nooit agressieve reinigersmiddelen zoals chloor, want dit tast het materiaal aan.

Je loungeset en winterweer

Wanneer het weer kouder wordt, staan kunststof en textileen meubelen meer onder spanning. Een loungeset is hierdoor natuurlijk kwetsbaarder. Bij vorst wordt dan ook sterk aangeraden om je tuinmeubelen niet te gebruiken, zodat er niks mee gebeurt. Zeer waarschijnlijk zit je toch niet buiten. Mochten er in de wintermaanden bladeren om de tuinmeubelen liggen, dienen deze regelmatig eraf gehaald te worden. Hierdoor houd je schimmel tegen.

Je loungeset afdekken of opbergen

Loungeset winterklaar maken 250Na het reinigen is het verstandig om de loungeset af te dekken of op te bergen, indien mogelijk. De tuinmeubelen worden dan namelijk beschermd tegen sneeuw, vorst, regen, algen en groene aanslag. Wanneer de loungeset niet opgeborgen kan worden, raden wij wel aan om deze af te dekken met een beschermhoes om hem winterklaar te maken.

De beste loungesethoes

Hoe weet ik welke loungesethoes ik nodig heb? De loungesethoes is tegenwoordig in vele maten verkrijgbaar. Mocht je het niet erg vinden om de loungeset bij elkaar te schuiven, is het een vierkante hoes vaak geschikt. Houdt er rekening mee dat er maat ongeveer 5 cm groter moet zijn, zodat hij er goed om heen valt. Het is belangrijk dat er geen water op de beschermhoes blijft staan. Dit kan voorkomen worden door er iets onder te plaatsen zodat het water eraf kan lopen.

Meer tips over de loungeset in de winter vindt je op ons blog, lees snel verder.

Loungeset winterklaar maken 1012Loungeset winterklaar maken 1012

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.