Zolder inrichten?

Veel mensen beschikken over een huis met zolder. De zolder wordt al vrij snel gezien als plek voor opslag en dus vaak rommel. Toch kan deze ruimte ook beter worden gebruikt. Zo kan de zolder ook worden benut als leefruimte. Veel mensen staan hier niet bij stil dus zullen we in dit artikel een aantal voorbeelden benoemen voor het inrichten van de zolder.

Werkruimte

De zolder is een afgelegen deel van het huis. Vaak vinden de dagelijkse bezigheden plaats in de woonkamer, keuken en slaapkamers. Hierdoor vormt de zolder een ideale plek om tot rust te komen. Om aan het werk te kunnen zijn een aantal dingen nodig: Een rustige omgeving, concentratie en het juiste materieel. Zet een bureau met comfortabele bureaustoel op zolder en iedereen met een laptop kan zich eenvoudig terugtrekken om in alle rust aan het werk te gaan!

Loungeplek

Een andere mogelijkheid om de ongebruikte ruimte in te vullen is de plaatsing van een loungeset of zithoek. De zolder kan zo voor je kinderen de ideale plek vormen om tijd door te brengen met vrienden. Natuurlijk kan je zelf ook gebruikmaken van de mogelijkheid eens even lekker te relaxen zonder alle drukte om je heen.

Opwekken van energie

zonneboiler-prijsDe zolder vormt ook een ideale plek om hulpvolle items te installeren. Op de meeste zolders vind men de cv-ketel. Deze ketel voorziet je huis van warm water en op zolder staat hij niemand in de weg. Er zijn echter meer opties. Er kan gekozen worden een zonneboiler te installeren op zolder. Probleem is wel dat de meeste boilers erg groot zijn. Gemiddeld weegt dergelijke boiler 185kg en de vloer moet dit wel kunnen dragen. Wanneer dit het geval is kan de aanschaf van een goedkope zonneboiler erg veel energie (en dus geld) besparen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.