Wat is een wicker loungeset?

Wicker loungeset 628x416

De eerste vraag is dan natuurlijk: wat is wicker? Wicker is een vezel, gemaakt van kunststof. Een loungeset met het materiaal wicker wordt geheel gemaakt en gevlochten met dit kunststof vezel. Deze kunststof vezels vertonen aanzienlijk veel gelijkenissen met het natuurlijke materiaal rotan, alleen is rotan erg vatbaar voor weersinvloeden en is wicker hier in tegen uitermate bestand tegen.

Het wicker vlechtdraad zit altijd om het aluminium frame van de loungeset heen gevlochten, wat grotendeels met hand gevlochten wordt. Door het vlechten om het frame heen zorg je voor een zeer goede stevigheid en heeft de loungeset een uitstekende levensduur. In combinatie met het licht gewicht aluminium frame zorgt dit voor een praktische loungeset die gemakkelijk verplaatsbaar is.

Wicker loungeset materiaalvariaties

Wicker is verkrijgbaar in meerdere variaties:Wicker loungeset materialen 250

  • Wicker van plat draad
  • Wicker van halfrond draad
  • Wicker van geheel rond draad

De dikte, de vorm en structuur zijn heel bepalend voor de uitstraling van de loungeset. Een loungeset met een dik rond draad geeft een robuuste en grove uitstraling, een set met een plat draad is daarin tegen wat eenvoudiger maar heeft wel een strakkere uitstraling. Ook zitten er prijsverschillen in de vorm en structuur van het draad. Een plat draad is gemakkelijker te vlechten als een rond draad, hierdoor wordt de set met een geheel rond draad een stukje prijziger.

Weersinvloeden op een wicker loungeset

Wicker loungeset 250Wicker is een uitermate geschikt product voor buiten doordat het bestand is tegen alle nare weersinvloeden in ons soms regenachtige Nederland. Het wicker is uitermate goed bestand tegen water, Uv-stralingen en vorst. Het materiaal verkleurt hierdoor niet en ook schimmelvorming heeft geen kans. Door dit grote voordeel worden er al heel wat tuinmeubelen vervaardigd uit wicker.

Het reinigen van een wicker loungeset

Een ander groot voordeel is dat een wicker loungeset zeer eenvoudig te reinigen is. Voor de reiniging heb je alleen lauw warm water een zachte borstel en spons nodig. Het is af te raden om het wicker te behandelen met een agressief schoonmaakmiddel, deze middelen kunnen het wicker zo aantasten dat het beschadigd raakt. De set zal er dan een stuk minder mooi uit zal zien en misschien wel minder lang mee gaat. Wel is het aan te raden is om de speciale reinigers te gebruiken voor het wicker, deze worden dan ook altijd aangeboden bij aankoop van een wicker loungeset. Na het reinigen zou u de loungeset ook nog kunnen behandelen met de daarvoor bestemde beschermer. Met deze beschermer houdt u het wicker mooi soepel en voorkomt u dat vuil zich hecht aan het wicker.

De voordelen op een rijtje:

  • Wicker heeft dezelfde luxe uitstraling als het natuurlijke materiaal rotan
  • Het materiaal is in combinatie met het frame licht van gewicht en dus gemakkelijk verplaatsbaar
  • Wicker is bestand tegen alle weersinvloeden
  • Het onderhoud wat wicker is zeer gemakkelijk
  • Wicker draden zijn verkrijgbaar in verschillende variaties

Wicker loungeset 1012

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.