Wat is een polywood loungeset?

Polywood loungeset 628x416

Een polywood loungeset is een loungeset met een aluminium frame, voorzien van een stevige poedercoating en frame onderdelen van het materiaal polywood. Polywood is zeer duurzaam kunststof met een mooie hout uitstraling. Het voordeel van polywood is dat het niet kan rotten of barsten. Het materiaal ziet er heel natuurlijk uit. Daarnaast is het vrij licht van gewicht, wat ook heel fijn is bij het verplaatsen van bijvoorbeeld een loungeset.Het is wel enigszins van hout te onderscheiden, maar het gebruik van polywood in een loungeset biedt zo veel voordelen dat het zeker de moeite waard is om voor een polywood loungeset te kiezen.

Hoe wordt polywood gecombineerd?Polywood loungeset 250

Polywood komt tegenwoordig in veel verschillende tuinmeubelen voor. De meest bekende is de polywood loungeset, maar ook tuintafels, tuinstoelen en tuinbankjes kunnen van dit materiaal gemaakt zijn. Het wordt dan toegepast in zijpanelen of een tafelblad.

Tuinmeubelfabrikanten kiezen voor polywood, vanwege de weerbestendigheid van het materiaal. En doordat het vergelijkbare kenmerken heeft als hout kan het bijvoorbeeld licht worden opgeschuurd, om een frisse uitstraling weer helemaal terug te brengen. Andere materialen waar polywood vaak mee wordt gecombineerd zijn: aluminium, kunstof wicker en all weather stoffen.

Reinigen en onderhouden van een polywood loungeset

Het grote voordeel van polywood is dat het niet kan rotten of barsten. Wel is het aan te raden om het polywood te beschermen tegen vuil. Dit kan je doen door speciale onderhoudsmiddelen voor polywood te gebruiken. Voor het schoonmaken kan je gewoon een eenvoudig sopje en zachte borstel gebruiken, dat is prima. Maar om het polywood goed te beschermen is een polywood beschermer noodzakelijk. Deze voorkomt het hechten van vuil op het materiaal en zorgt ervoor dat veroudering van het materiaal voorkomen wordt. Daarnaast is het verstandig om bijvoorbeeld onder wijnglazen of vazen een onderzetter te gebruiken, hiermee voorkom je kleine brandplekjes. In het najaar en in de winter kan je een polywood loungeset gewoon buiten laten staan. Maar dek de loungeset wel even netjes af met een speciale loungesethoes en zorg ervoor dat de set aan de onderkant kan ‘ademen’. Kortom, dit waren onze tips om jarenlang van een polywood loungeset te genieten.

Polywood loungeset 1012

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.