Tips voor het kopen van een lounge set

De zomer is weer aangebroken en dat betekent voor veel mensen tot ’s avonds laat genieten in de tuin. Genieten met elkaar tot in de kleine uurtjes met een glas wijn bij de vuurkorf is heerlijk om te doen in de zomerperiode. Wat het plaatje compleet maakt is een comfortabele loungeset om lekker ontspannen te kunnen vertoeven in de tuin. Deze loungesets zijn uitermate populair en zijn er in vele soorten en maten. Waar dien je op te letten als je zo een set gaat aanschaffen? Een aantal handige tips op een rij.

De afmetingen

Voordat je de winkel in loopt of online op onderzoek uit gaan naar een loungeset is het zeer belangrijk dat je even de tuin in gaat om te meten. Je wilt natuurlijk niet meemaken dat je straks een loungeset gekocht hebt die net niet past. Let er op dat de bank inclusief stoelen worden neergezet, maar dat de stoelen wel naar achteren geschoven kunnen worden als iemand er op wil gaan zitten. Dit neemt wat meer ruimte in beslag uiteraard. En vrijwel alle loungesets hebben een lange zijde aan een kant welke niet omgedraaid kan worden. Denk daarom alvast na over de opstelling van de set.

Het materiaal

Zoals gezegd bestaan er vandaag de dag ontzettend veel verschillende soorten loungesets. Zo heb je ze in verschillende materialen. Handig zijn de onderhoudsvrije materialen zoals wicker en textileen. Deze kunnen ook prima buiten blijven staan en ze gaan langer mee. Wil je een loungeset met een wat warmere uitstraling dan kom je al snel terecht bij de houten varianten. Deze zien er wat mooier uit, maar zijn wel duurder en vergen iets meer onderhoud.

Tuinmeubelen bestellen online

Waar je vroeger nog de grote speciaalzaken af moest op zoek naar leuke tuinmeubelen kun je dit nu prima online doen. De meeste winkels zijn online ook vindbaar en hebben hun assortiment netjes in een webshop geplaatst. Zo kun je op je gemak nog even wat leuke bijpassende accessoires bij bestellen zoals bijvoorbeeld een parasol of een barbecue voor bij de loungeset.

Bron: http://www.devriesxl.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.