Tips om een klein balkon in te richten.

tuinset_combinatieEen balkon inrichten is vaak een lastige opgave. De ruimte is vaak beperkt en toch wilt u er iets leuks van maken. Heerlijk genieten van het zonnetje of lekker buiten genieten. Gebruikt u uw balkon niet dan zijn dit weggegooide vierkante meters. Dat zou echt zonde zijn, misschien heeft u wat aan deze tips om uw balkon op te fleuren.

Gebruik van materialen op het balkon

Het is belangrijk dat u goed nadenkt over de materialen die u gebruikt. Vaak blijven de spullen buiten staan en moeten ze dus weerbestendig zijn. Het is verstandig dat u compacte voorwerpen gebruikt die gemakkelijk op te ruimen of in te klappen zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een inklaptafeltje en klapstoelen. Daarnaast kunt u mooie plantenbakken aan de reling hangen. Deze zijn weer te vullen met allerlei mooie planten. Hergebruik van materialen komt steeds meer voor. Maak van steigerhout een leuk loungebank of functionele tafel. Een mooie vloer van vlonders in plaats van dat kille beton dat vaak gebruikt wordt. Hout geeft vaak een warme en sfeervoller uitstraling, ideaal om te gebruiken dus. Ook kunt u gebruik maken van een kleine stelling of vitrinekastje. Deze kunt u vullen met allerlei materialen of planten.

Balkon Loungehoekje creëren

Gebruik van planten op het balkon terras

Afhankelijk van de formaat van uw balkon kunt u allerlei planten en bloemen gebruiken. Zoals hiervoor al gezegd is de reling prima te gebruiken. Heeft u een klein balkon dan is het verstandig om verticaal te gaan werken met planten. Gebruik de muren om potjes met hangplanten op te hangen. Bent u niet echt iemand met groene vingers, dan zijn er ook tuindoeken die u op kunt hangen. Zo is het toch mogelijk een groene sfeer te brengen aan uw lounge hoek. Daarnaast is het voor de wat grotere balkons leuk om plantenbakken met kleine boompjes neer te zetten. Planten zijn er in allerlei kleuren en maten, varieer hiermee om een speels effect te krijgen. Met planten kunt u een prima sfeer creëren in uw loungehoek om tot rust te komen.

Het verwerken van accessoires voor buiten

Naast een tuinset of loungebank en een paar bloempotten met fleurige bloemen ziet het er nog niet heel knus uit. Het gebruik van accessoires is daarom essentieel om van uw balkon een sfeervolle loungeplek te maken. Gebruik sfeerverlichting, lantaarns met kaarsen erin en kussens om uw balkon de ultieme uitstraling te geven. Een oud Hollands kistje die u vult met bloemen, kranten of andere accessoires. Wat ook erg leuk is zijn fleece dekens over de loungebank heen te leggen of een leuk kleurvol kleed op de vloer. Dan kunt u ook nog gebruik maken van vazen, schalen of borden om net even het laatste effect te geven.

Gebruik maken van een vakantie thema op het balkon

Bent u deze zomer heerlijk op vakantie geweest naar Italië, Marokko of misschien zelfs Japan? Wilt u dat gevoel vaker beleven? Richt uw balkon dan helemaal naar de stijl van uw lievelingsland in. Voor een echt Italiaans balkon is het belangrijk dat u bijvoorbeeld houtenklapdeuren en veel bloembakken gebruikt. Bij een Marokkaans balkon kunt u denken aan veel kussens, een waterornament, koper en gouden accessoires en verschillende planten. Een Japans balkon bevat vooral veel groene planten, Boeddha beelden en lage meubels. Leef u dus uit en laat uw droomland terugkomen op uw balkon!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.