Kan mijn loungeset buiten blijven staan?

Heb jij al een loungeset in je tuin 250

De winter breekt aan dus het is weer tijd om na te denken of je loungeset wel buiten kan blijven staan. Er zijn een aantal belangrijke punten waar over nagedacht moet worden als je je loungeset buiten wilt laten staan.

Loungeset buiten en weersbestendigheid

Afhankelijk van het materiaal van de loungeset kan er het volgende mee worden gedaan:

  • Kunststof loungeset: een kunststof loungeset kan het gehele jaar buiten blijven staan. Wel wordt aangeraden om de loungeset na de zomermaanden goed te reinigen met lauw water en groene zeep. Ook is het belangrijk om een kunststof loungeset schoon te houden in de wintermaanden zodat het vlechtwerk niet te lang smerig en vatbaar is.
  • Houten loungeset: bij een houten loungeset is het absoluut niet de bedoeling om deze om de wintermaanden te voorzien van een afdekhoes. Het hout moet namelijk ademen anders gaat het schimmelen. Het is vooral belangrijk om houten meubelen voordat de wintermaanden beginnen goed schoon te maken en te voorzien van een nieuwe olie laag. De beste graadmeter van houten meubelen is wanneer het gaat vergrijzen. Dan heeft het weer voeding nodig door middel van het aanbrengen van teakolie.
  • Textileen loungeset: een textileen loungeset is ook gemaakt van kunststof. Hiervoor geldt dezelfde behandeling als kunststof tuinmeubelen. Goed reinigen voor de wintermaanden en indien mogelijk overdekt opbergen.

Je loungeset buiten afdekken

Wanneer je loungeset is gemaakt van wicker (kunststof) of textileen, kan deze zeker buiten blijven staan in de wintermaanden. Het is wel belangrijk om de loungeset eerst goed te reinigen en daarna eventueel af te dekken of binnen op te bergen. Als er plek is om de loungeset binnen op te bergen, is dat natuurlijk altijd de beste keuze. Maar de meeste mensen hebben hier geen plek voor. Dan wordt aangeraden om het loungeset wel buiten te laten staan, maar af te dekken met een hoes speciaal voor je loungeset. Het is belangrijk dat er geen water in de hoes blijven staan. Door iets onder hoes te plaatsen, kan het water er altijd afrollen. Daarnaast is handig om de loungeset met afdekhoes zoveel mogelijk uit de wind te plaatsen en niet te dicht bij beplanting. Deze kunnen namelijk gaatjes in de afdekhoes veroorzaken.

Loungeset kussens buiten opbergen

Als je je loungeset gaat afdekken met een beschermhoes is het heel erg belangrijk om de kussens er niet onder te laten liggen. De standaard kussens in je loungeset zijn namelijk niet waterbestendig. Onder een afdekhoes ontstaat altijd condens ontstaan en dan trek het weer in je loungeset. Mocht je all weather kussens hebben, raden wij alsnog aan de kussens altijd op te bergen en niet onder de beschermhoes te laten liggen.knopje-loungesets-buiten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.