Goed onderhoud aan het gazon

GazonWat is allemaal belangrijk uw gazon goed te onderhouden? U kunt hier zelf veel voor doen. Nu de lente weer in aantocht is, groeit tegelijkertijd de aandacht voor uw tuin. Het is wenselijk dat alles er weer netjes bij ligt. Hieronder volgen enkele adviezen waarmee u uw gazon goed kunt onderhouden.


Vergeet niet dat het inzaaien van graszaak nogal wat nadelen kan hebben. Het onderhouden van een gazon kost in eerste instantie veel werk maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Risico’s die bestaat is dat volgens uw zaken weghalen. Een ander gevaar is dat fikse regenbuien uw pas startende gazon helemaal kapot kunnen maken. Daarnaast is het lastig om onkruid weg te halen dat zojuist op uw pas gekweekte grasveld groeit.

Voldoende voeding

Houd er rekening mee dat uw gras op tijd voldoende voeding krijgt. Vergeet dit dus niet regelmatig zelf te doen. De kans wordt hiermee vergroot dat uw gazon kwalitatief op niveau blijft. Daarnaast moet de voeding voldoende stikstof bevatten. Ziet u uw gras tijdens het groeiseizoen lichtgroen of geel worden? Dan moet alle alarmbellen gaan rinkelen! Het is namelijk tijd om dringend voeding te geven.

pallet-graszodenHet onderhouden van uw gazon doet u vervolgens door regelmatig het gras te maaien en te sproeien. In de groeitijd dient u 1 à 2 keer per week te maaien. Het geven van water in droge tijden kan worden beperkt tot één keer per week. Doe dit bij voorkeur in de ochtend. Verticuteren -oftewel het uitkammen van de grasmat- kan volstaan met één keer per jaar.

Onkruid: weg ermee!

Verwijder tevens het onkruid voor een goede verzorging van uw gazon. Voor het kopen van graszoden kunt u bijvoorbeeld terecht in deze graszoden webshop. U kunt dit voorzichtig uitsteken, hierdoor lijdt de grasmat geen schade. Wilt u weten hoe u mos kunt tegengaan? Doe dit door het gras optimaal te verzorgen. Het gazon krijgt hiermee voldoende weerstand om mos voortaan tegen te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.