Een loungebank voor buiten

Een loungebank voor buiten 628x416

Een mooie loungebank voor buiten

Tegenwoordig is bijna iedere loungebank geschikt voor buiten. Dit betekent niet dat alle banken onderhoudsvrij zijn, maar ze kunnen wel allemaal buiten blijven staan. De meeste loungebanken hebben tegenwoordig een aluminium frame die gepoedercoat is. De poedercoat is aangebracht, omdat er dan geen zilveren kleur door het omliggende materiaal te zien is, zoals bijvoorbeeld vlechtwerkdraad.

Wicker loungebank

Een loungebank voor buiten 250Nadat het frame gecoat is, wordt het voorzien van het omliggende materiaal. Dit gebeurt met de hand wat aardig wat tijd in beslag neemt. Het vlechtwerkdraad is gemaakt van kunststof en wordt ook wel wicker genoemd. Het voordeel aan kunststof is dat het (bijna) niet verkleurd, erg stevig is en weerbestendig. De loungebank voor buiten gemaakt van wicker is dus zeker geschikt om buiten te laten. Wel wordt aangeraden om de loungebank in de wintermaanden af te dekken met een speciale hoes voor een loungebank.

Teakhouten loungebank voor buiten

Mocht de loungebank voor buiten gemaakt zijn van teakhout, kan zeker ook zeker het gehele jaar buiten blijven staan, maar raden wij wel aan om anders mee om te gaan. Een teakhout tuinmeubel kan absoluut niet afgedekt worden met een afdekhoes. Teakhout moet namelijk blijven ademen en niet worden afgesloten. Wanneer dit product wordt afgesloten, kan er schimmel ontstaan. Om een teakhouten loungebank buiten te laten staan heeft hij wel wat onderhoud nodig. Teakhout heeft namelijk gemiddeld twee keer per jaar voeding nodig. De beste graadmeter is vergrijzing, dan heeft de teakhout loungebank weer voeding nodig door middel van teakhout olie.

Een loungebank opbergen voor de winter

Wanneer de loungebank is voorzien van kussens, is het wel verstandig om deze in de wintermaanden op te bergen. Ook als je gebruik maakt van een afdekhoes om de loungebank buiten. Onder een afdekhoes ontstaat namelijk condens en dit trekt vervolgens in de kussens. In de kussens trekt hierdoor gemakkelijk het ‘weer’; die vervelende vlekken. Mocht de loungebank voor buiten all weather kussens hebben, wordt alsnog geadviseerd om de kussens in de winter binnen op te bergen. Kortom, er zijn vele loungebanken voor buiten, maar iedere loungebank heeft wel zijn eigen onderhoud. Denk van te voren na over hoeveel tijd en energie je in de loungebank voor buiten wil steken voordat je hem aanschaft.Voor het veilig opbergen van de kussens, is het aan te raden een kussenbox te gebruiken.

Een loungebank voor buiten 1012

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.