Breng sfeer met een vuurtafel

Lekker staren naar een vuurtje, de warmte op jou af laten komen of wegdromen met een glaasje wijn. Dit is de sfeer die je met een vuurtafel in huis haalt. Zowel binnen in de woonkamer of wintertuin als buiten in de tuin of op het terras kan je genieten van deze nieuwe trend.

Wat is een vuurtafel precies?

Een vuurtafel is een combinatie van een tafel met een open haard. Het vuur brandt in het midden van de tafel. Je kan er dus rond gaan zitten. Zoals bij gewone tafels bestaan deze vuurtafels in grote en kleine formaten: eettafels, salontafels, bijzettafels of hoektafels bijvoorbeeld. De tafel zelf bestaat in hout of kunststof. En net als bij open haarden, bestaan ze met een gasinstallatie of op hout. De gekende voor- en nadelen van hout tegenover gas zijn hier ook van toepassing. Gas is handiger en maakt geen stof. Hout daarentegen is gezelliger en geeft een écht vuurtje.

Hoe kan jij ten volle genieten van je vuurtafel?

Voor wie hierover twijfels heeft: vuurtafels zijn helemaal veilig. De fabrikanten moeten zich namelijk houden aan de gangbare veiligheidsnormen. Daardoor kan je er met het hele gezin van genieten. Voor kinderen is er nog een extra glazen bescherming verkrijgbaar waarmee je het vuur kan afschermen. Daarnaast zijn er extra accessoires zoals grill of barbecue te verkrijgen. Hiermee maak jij van je vuurtafel een echt kookeiland. Vuurtafels zijn, in tegenstelling tot een open haard, verplaatsbaar. Je kan ze in een klein hoekje in de tuin plaatsen. In een grotere tuin kan je er volledig rond gaan zitten met een grote groep. In de winter kan je je vuurtafel ook binnen plaatsen zodat je er ook daar nog kan van genieten. Wedden dat je, zelfs bij minder goed weer, niet meer weg te slaan bent uit je tuin?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.