Alles over all weather loungesets

In  Nederland is er niks zo veranderlijk als het weer. Een regenbui komt zo ineens opzetten. Soms heeft u het geen eens in de gaten dat uw loungeset met kussens en al nog buiten staat. Dan is het vervelend dat de kussens helemaal doorweekt zijn geworden door een bui. Nu zijn er ook loungesets die gewoon buiten kunnen blijven staan ongeacht welk weertype het is. Dit zijn de all weather loungesets, deze zijn gemaakt van materialen die regen en zon bestendige zijn.

Uw loungeset buiten laten staan in de regen?

Jazeker, dat kan. De meeste all weather loungesets hebben een aluminium frame met daaromheen een materiaal, om de zitcomfort te verbeteren. De meeste materialen die voornamelijk gebruikt worden daarvoor zijn wicker en texfiber.

Wicker is een vlechtwerk van kunststof vervaardigde vezels die om het frame heen gevlochten wordt. Dit is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo zijn er platte, maar ook ronde loungesets te verkrijgen bij de tuinmeubelcentra. De ronde zijn steviger dan de platte, maar om een ronde draad te produceren kost meer tijd. De prijs van een all weather loungeset met rond vlechtwerk ligt daarom dan ook hoger dan die van een met plat vlechtwerk. Wicker loungesets zijn makkelijk schoon te maken, het enige wat u nodig heeft is een emmer lauw water, zachte borstel en groene zeep. Ook zijn er speciale wicker reinigings- en beschermingsmiddelen te koop stel dat u uw loungeset een hardnekkigere behandeling wilt geven.
Texfiber is een synthetisch kunststof materiaal die hoogwaardig staat aangeschreven. loungesetEen all weather loungeset gemaakt van texfiber is ideaal in de zomer, want u kunt hem gewoon buiten laten staan. Texfiber is een stevig materiaal en met een lange levensduur. Texfiber loungesets zijn makkelijk schoon te maken, het enige wat u nodig heeft is een emmer lauw water, zachte borstel en groene zeep, net zo als bij de wicker loungeset. Ook zijn er speciale texfiber reinigings- en beschermingsmiddelen te koop stel dat u uw loungeset een hardnekkigere behandeling wilt geven.

Uw loungekussens opbergen of buiten laten liggen?

All weather loungesets zijn voorzien van innovatieve kussens. De kussens bevatten een speciale vocht doorlatende schuim. Dit is voor meerdere omstandigheden ideaal. Bij dikke regenbuien gaat de regen er zo doorheen en zijn ze in een paar uur weer droog. Het open structuur van de all weather kussens zorgt ervoor dat de kussens niet warm worden wanneer de zon erop schijnt. Zo brand het niet aan uw lichaam wanneer u er plaats op neemt.  De kussens hebben een beschermende laag die ervoor zorgt dat de kussens niet verkleuren door de zon. Zo kunt u uw kussen gewoon buiten laten liggen en toch de originele kleur behouden. Het is wel belangrijk dat u de kussens goed laat door ventileren om schimmels te voorkomen. De all weather loungeset kussens zijn voorzien van een rits, zodat u ze gemakkelijk kunt reinigen in een handwasje van 30 graden. easy_does_it_art5Verder bieden de kussens een perfecte zit comfort en hebben ze weinig onderhoud nodig. Zo zijn er wicker loungesets met all weather kussens, texfiber loungesets met all weather kussens en meerdere materialen te koop in tuinmeubelzaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.